Вести

NAŠA ŠKOLA UČESTVOVALA U ZVANIČNOM PROGRAMU „NOĆ KNJIGE 2024“

Književne programe koji su ušli u zvanični program ovogodišnje kulturne manifestacije „Noć knjige 2024“ osmislila je Ljiljana Milović, prof. a realizovala ih je sa učenicima VI-1, VII-4, VIII-3 i IX-3 u okviru nastave književnosti u skladu sa predmetnim programima. Književne podloge bila su djela: Emil i detektivi, Strah od knjige, Don Kihot i Galeb Džonatan Livingston.

Učenici su imali priliku da pod utiscima književnih djela učestvuju u kvizu, rješavaju ukrštenice, zagonetne priče, lanac znanja, organizuju debatu, učestvuju u detektivskoj višejezičnoj strip radionici, pišu eseje i pisma ohrabrenja, rješavaju zadatke u stilsko- jezičkim izazovima, prave plakate/postere/grafite o značaju čitanja i crtaju u likovnoj radionici.

Programi su osmišljeni sa ciljem njegovanja talenata kod učenika i razvijanja višejezične kompetencije. Aktivnosti su bile velika podrška i učenicima sa drugih govornih podučja koji su imali priliku da učestvuju na svom maternjem jeziku i predstave ga ostalim učesnicima. Kroz navedene aktivnosti uspješno je implementiran program „Vrijednosti i vrline“ sa posebnim osvrtom na timski rad, kreativnost, toleranciju, prihvatanje različitosti i ostale vrijednosti koje program promoviše. Učestvovanjem u ovoj značajnoj književnoj manifestaciji, naša škola ostvarila je uspješnu saradnju sa lokalnom i širom zajednicom u okviru godišnjeg plana rada.

Prilog pripremila:
Ljilja Milović, prof.
JU OŠ „Anto Đedović“ Bar, Crna Gora

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com