Вести

НОВА опрема стигла у кабинет ФИЗИКЕ !!!

Извор: МЕДИА-ПС

Основна школа „Вук Караџић“ из Ћуприје је након неких реформи у школству уместо двосменског рада почела да ради само у једној смени, односно, пре подне.

Ова школа је имала кабнет за физику и хемију који је био адекватно опремљен. Нажалост, та опрема је била стара и дотрајала, у многоме тешка за коришћење и реализацију практичне наставе и извођење огледа.

Кабинети су у међувремену опремани али то није било довољно нити у складу са потребама.

Некада је у овој школи предавао наставник физике, Животије Тасић, који је својим несвакидашњим начином рада успевао да свима приближи овај занимљив предмет. Његовим стопама, у школи физику предаје наставница Лела Божић, која у овој школи ради већ више од 25 година, која ће, надамо се, имати иза себе достојног наследника који ће са истим жаром деци причати о Ајнштајну, Њутну, Марији Кири, кретању, сили и о свему другом…

Наставница Лела је на основу тема које се обрађују у основној школи предочила која опрема јој је најпотребнија да би ђаци добили прави увид у све лепоте ове природне науке, која, уз правог наставника уме да буде итекако интересантна и занимљива, јер се много ствари може научити баш кроз разне огледе и вежбе за које је и била неопходна ова нова опрема.

Зато је локална самоуправа увидела да је потребно да се крене са опремањем кабинета физике, за почетак.

Одвојили су одређена средства и школа је за тај износ на основу потреба и мишљења наставнице физике купила основна средства.

Ово је сигурно само почетак и сигурни смо да ће се убудуће наставити са опремањем кабинета физике.

Фото: В. Вијоровић

Аутор: Ж. Прокић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com