Вести

Нови пројекат „Еуро Фест фор Кидс“ (Euro Fest for Kids) подржан од стране Европских Кинематографа (Europa Cinemas)

Промоција европских филмова за децу и јачање капацитета у подручју филмске анимације и синхронизације

Мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и мтс Дворана покренули су пројекат „Еуро Фест фор Кидс“ који ће бити реализован од септембра 2023. до априла 2024. године.

Игор Станковић, испред мтс Дворане као једног од партнера, је о идеји пројекта изјавио: „Еуро Фест фор Кидс је настао са циљем промоције европских филмова за децу у Србији којима је ограничен приступ филмском садржају. Мисија пројеката је грађење нове публике и образовање младих у подручју филмске анимације и синхронизације. Циљ нам је да увођењем нових приступа у процесу развоја публике ојачамо и подигнемо стандарде организацијских и оперативних капацитета свих партнера пројекта“.

У току пројекта биће реализована радионица „Како синхронизовати цртани филм“ коју ће водити филмски професионалци у области синхронизације, као и филмски дистрибутери. Након одржаних радионица у којима ће учествовати и професионални глумци, најталентованији млади ће „позајмити“ своје гласове за један европски дугометражни анимирани филм.

Синхронизовани филм ће премијерно бити приказан на фестивалу који ће се одржати у фебруару 2024. године (од 6. до 9. фебруара), а након тога и дистрибуиран у биоскопима, чланицама Мреже киноприказивача Србије (Serbian Cinemas Network).

„Еуро Фест фор Кидс“ ревија биће одржана симултано у Београду, Лесковцу и Горњем Милановцу уз присуство деце из свих градова (чланова пројекта). Ревију ће отворити носећи синхронизовани филм.

Пројекат је подржан од стране програма „Сарадњом до иновације“ (Collaborate to Innovate) удружења Еуропских Кинематографа – МЕДИА Креативна Европа.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com