Вести

ОБРАЗОВНИ ФИЛМ УЧИТЕЉА ДЕЈАНОВИЋА У ФИНАЛУ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА КРЕФ 2019

Миомир МиДеј Дејановић, учитељ из Врања, пласирао се у финале међународног фестивала креативног филма (КРЕФ 2019).

Конкурс је био отворен за ученике, али и за едукаторе и стручне сараднике који су могли да се такмиче као ментори или као аутори филма у четири филмске категорије: промотивни школски спот, савремено образовање, образовни ресурс и играни филм-васпитни изазов.
Филмове који су ушли у финале, организатори ће промовисати као подршку формалном и неформалном образовању и васпитању младих у земљи и на међународном нивоу.

Учитељ Дејановић са ученицима

Ја сам креирао филмострип под називом „Придеви и врсте придева“ у трајању од 2 минута и сматрам га драгоценим образовним ресурсом који омогућава да ученици у настави на ненаметљив, забаван начин усвоје иначе сувопарне граматичке садржаје.
Постоје свакојака такмичења у вештом коришћењу дигиталне технологије, али се КРЕФ налази у календару школских такмичења који прописује Министарство просвете републике Србије, па зато пласман у финале овог надметања сматрам озбиљним успехом.
Додуше, своје владање дигиталном технологијом сам доказао и раније – за врањске ученике и наставнике сам држао радионицу „Компјутерска израда стрипа“, а дигиталне радионице сам реализовао и у параћинским школама као гост едукатор.
Израдио сам и лични сајт и ту бележим своја најзначајнија постигнућа у раду са ученицима.
Такође, на међународној смотри дечјег и наставничког стваралаштва „Креативна чаролија“, која је била прописана календаром Министарства просвете, са ученицима сам као ментор освојио прво место за најбољи дечји кратки филм на тему инклузије и чињеница је да је то највећи успех који је неки наставник остварио у историји врањске ОШ „Светозар Марковић“ – поносно истиче учитељ Миомир МиДеј Дејановић, добитник признања Најбољи едукатор Србије 2017. и носилац титуле Најбољи наставник EX YU 2019.

Финале међународног фестивала креативног филма ће се одржати од 3. до 5. октобра 2019. године у Лесковцу, а организатори учесницима обећавају читав низ едукативних и корисних активности, којима ће бити испуњено тродневно дружење.

Јасмина Стојковић, учитељица

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com