Вести

ОДРЖАНА ПРВА ПРОБА ПРЕДСТАВЕ „ПЕПЉУГА“

О представи:

„Пепељуга“ Игора Бојовића је најновија верзија познате бајке о угњетаваној девојчици, сиротици, која се уздиже са дна, из пепела, са друштвене маргине – до врха, поставши својеврсан мит о одрастању и победи добра над злом. Упркос бројним препрекама, у животу се може постићи успех и остварити друштвено признање.

Ова бајка је први пут забележена 1697. године, аутор је Шарл Перо, мада су постојале и варијанте још у древној Кини и Старој Грчкој. Нама је позната и прича „Пепељуга“ браће Грим, настала током 19. века. Мање познато је да је и Вук Караџић забележио народну причу о Пепељуги и објавио је у Српским приповеткама 1821. године.

Ова варијанта Игора Бојовића баштини све вредности својих претходника, али је написана веома духовито, у стиху и представља јединствен позив на позоришну игру.

Прва проба представе „Пепељуга“ (фото: Архива Позоришта лутака)

Ауторски тим:

Текст је написао Игор Бојовић, док Бранко Поповић поред режије потписује и адаптацију текста. За креацију сценографије и костима задужени су Душан Станковић и Драгана Ђурић, док ће музику компоновати Боривоје Младеновић.

Улоге тумаче: Софија Ристић (к.г.), Срђан Миљковић, Јован Живковић, Мирјана Ђорђевић, Марија Цветковић, Александра Павловић, Даворин Динић и Биљана Вујовић.

Премијера ће се одржати почетком јула.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com