Вести

Отворен конкурс за такмичарски програм 27. Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици

Након фантастичног 26. издања Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици, који су обележиле сјајне представе реномираних светских позоришта, Фестивал објављује конкурс за такмичарски програм 27. фестивалског издања, које ће бити одржано у Суботици од 20. до 26. септембра 2020.

Право учешћа имају сва професионална позоришта лутака и позоришта за децу, као и сва друга професионална позоришта која на свом репертоару имају представе за децу. Конкурс је отворен до 15. марта 2020. године, а детаљније информације о пропозицијама и апликационој форми могуће је пронаћи на интернет страни http://lutfestsubotica.net.

На овогодишњем фестивалском издању, у оквиру такмичарског програма, приказано је 14 представа из 12 земаља, а међу награђенима нашли су се Шијанско уметничко позориште за децу из Кине, Театар “Лалка” из Пољске, Луткарско позориште “Петрушка” из Русије, Позориште младих из Новог Сада, Дјечје позориште Републике Српске из Бањалуке, Мало позориште Душко Радовић из Београда као и Позориште “Ла тете а л‘еверсе” из Белгије. Гран при фестивала, као и глумачке награде освојила је изузетна кинеска представа “24 Баке” Шијанског уметничког позоришта за децу.

Фестивалске програме у оквиру којих су организоване изложбе, наступи у такмичарском и пратећим програмима, научни форум, радионице и промоције књига је посетило преко 7.000 гледалаца, од којих су највећи број чинила деца. Фестивал је награду за животно дело “Мали принц” доделио Бранки Веселиновић и Ранку Рисојевићу.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com