Вести

Почела је Летња школа „Дани игре – трагови у времену“

Ученици од 3. до 7. разреда из Београда, заинтересовани за креативно писање, у организацији Дечјег културног центра Београд од 25. до 28. јуна учествују на Летњој школи „Дани игре – трагови у времену“. Првог дана школе посетили су Археолошко налазиште у Винчи (при Музеју града Београда), на стручном вођењу код археолога и кустоса Драгана Јанковића, а другог дана били су на излету у пољопривредном газдинству „Пегаз“ власника Срђана Дошена у Рипњу.

Летњу школу „Дани игре – трагови у времену“ осмислила је и организовала уредница културно-образовних програма у ДКЦБ Снежана Станковић, педагог. Радионицу креативног писања организује МА Дајана Лазаревић, сарадница ДКЦБ.

Први задатак полазника Летње школе био је да напишу кратку новинарску форму-вест о обиласку Музеја у Винчи. Две ученице су биле посебно заинтересоване за писање вести и ми вам представљамо њихове радове.

Излет у Винчи

Дана 25. јуна, шест ученика летње школе, заједно са четири водича, кренуло је на излет у Винчу. Група је присуствовала предавању главног водича, који је причао о алатима и достигнућима винчанске културе. Након тога, деца су разговарала о утисцима и новинарству. Путовање је прошло мирно, без икаквих проблема. Циљ овог излета је било упознавање деце са историјом ових простора.

Калина Павловић
6. разред
ОШ „Јосиф Панчић“

Мини-екскурзија

Дана 25.6.2019. године, родитељи су своју децу пријавили на мини-екскурзију у организацији ДКЦБ. Окупљање је било заказано испред ДКЦБ-а, ул. Таковска 8, Београд, у 8:30 часова, и деца су са водичима кренула у Музеј у Винчи.
У музеју, деца су сазнала многе занимљивости, које нису имали прилике раније да науче у школи, а везане су за културу, уметност, израду накита, оруђа и оружја и, уопште, о начину живота током млађег каменог доба.

Зара Павловић
7. разред
ОШ „Јелена Ћетковић“

Дајана Лазаревић