ВестиСлободно време

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ НА „ЛУТ ФЕСТУ“

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ НА ДВАДЕСЕТОМ ПРВОМ „ЛУТ ФЕСТУ“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Ансамбл Позоришта лутака Ниш је јуче отпутовао у Источно Сарајево где ће са представом „Вук који је испао из књиге“ учествовати на Двадесет првом међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ који се одржава од 28. септембра до 2. октобра.

Мото овогодишњег фестивала “Луткарство за 21. вијек” велича луткарство и луткарску уметност, указује на значај њеног очувања, развоја и промоције, као и стварања генерација нове младе позоришне публике.

Фестивал је кроз луткарска остварења учио младе да његују љубав, поштују различитости и у својим срцима гаје чистоту душе и праве вриједности. Лут фест је фестивал чија јединствена мисија децентрализације културе и позоришне умјетности за дјецу посебно доприноси томе да се луткарство и луткарска умјетност слави широм Републике Српске”, наводи се у саопштењу Организационог одбора Фестивала.

Ограничавајуће околности су утицале и на сам фестивалски програм, који ће се ове године одржати у нешто другачијем облику. У такмичарском програму фестивала публика ће имати прилику да погледа пет представа из региона, док ће у пратећем програму бити одржане радионице, мастерклас предавања, промоције књига.

Вук који је испао из књиге (фото: Позориште лутака)

Представу „Вук који је испао из књиге“ режирао је Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Младен Милојковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Дејан Гоцић, Јелена Ђорђевић и Биљана Раденковић уместо Марија Цветковић која иначе игра у овој представи.

Позориште лутака Ниш наступа другог фестивалског дана, данас (29. септембра) у 18.00 часова на сцени Култуног центра у Источном Сарајеву.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com