Вести

Представљање књиге „Таблини песници“ у Софији, Димитровграду и Нишу

Почетком прошле недеље је из штампе изашла таблина најновија књига „Поетите на Табла – Таблини песници“. То је двојезична књига намењена деци на српском и бугарском језику. У њој су заступљени песници сарадници часописа Табла: Русомир Арсић, Мирјана Балтезаревић, Славица Бијелић, Звездан Брадић, Дарко Главаш, Миомир Дејановић МиДеј, Мома Драгићевић, Срђан Сиђа Живковић, Весна Илић Николић, Миња Илијева, Нада Кљајић, Мирослав Кокошар, Небојша Лапчевић, Тоде Николетић, Славка Масоничић Војиновић, Драган Маринковић Драма, Анита Пешић, Љубиша Симић, Биљана Станојевић, Марица Ферхатбеговић, Власта Ценић, Славко Демировић, Елизабета Георгиев и гост песник – Маргарита Друмева.

Књигу је на бугарски језик превела др Елизабета Георгијев из Димитровграда, познати стваралац за децу на српском и бугарском језику, а штампана је захваљујући помоћи Министарства културе Републике Србије.

Прво представљање књиге је било у Софији 5.12.2023. у Столичној библиотеци – Дечије одељење у Софији, а друго јуче у Народној библиотеци „Детко Петров“ у Димитровграду. Представљање у Нишу ће бити у петак, 15. децембра, у 16 сати на Сајму књига.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com