Вести

Придружите се кампањи „Подржи цртаће“

Први регионални инвестициони фонд за развој анимираних филмова Анимонд покренуо је кампању „Подржи цртаће – Месец домаће анимације“.

Циљ кампање је да се јавности представе четири кратка домаћа анимирана филма који су у завршној фази производње и да позове заједницу да подржи њихов завршетак.

Дете у мени, кадар из филма (фото: Анимонд Промо)

Војин Васовић, филмски редитељ и оснивач фонда Анимонд је о кампањи рекао: “Идеја кампање је да подржимо и створимо неке будуће цртаће које бисмо и сами волели да гледамо, а који ће бити посебно значајни за данашње генерације. Ми смо одрастали уз Балтазара и Чудесну шуму, а желимо да и деца која данас одрастају могу да кажу да имају свој омиљени домаћи цртани филм, на нашем језику и са нашом тематиком. Сигуран сам да ћете у ова четири пажљиво одабрана цртаћа брзо наћи свог фаворита. Хвала свима који су до сада подржали кампању, све смо ближи циљу!

Ја сам Акико, кадар из филма (фото: Анимонд Промо)

Цртани филмови којима је потребна подршка рађени су у различитим техникама од 2Д, 3Д до традиционалне ручно цртане анимације и обухватају следеће филмове: „Ја сам Акико“ Дамира Романова, „Дете у мени“ Анђеле Јоковић, „Лебдење“ Јелене Милуновић и „Рубен и папагај“ Стевана Митровића.

Лебдење, кадар из филма (фото: Анимонд Промо)

„Ја сам Акико“ заснован је на роману лесковачког аутора Стефана Тићмија, који је овенчан годишњом књижевном наградом „Политикин Забавник“. Овај кратак цртани филм представља необичну девојчицу чија машта је често доводи у невоље у школи. Филм „Дете у мени“ је ауторкино лично виђење света одраслих који заборављају како је то бити дете (и који их подсећа на исто!). Цртаћ „Лебдење“ прати свет младе девојке који се руши када сазна за борбу свог оца са исцрпљујућом менталном болешћу. Радња анимираног филма „Рубен и папагај“ прати усамљеног и мрзовољног концертног диригента који, када оде у пензију, бежи у природу, а тамо га прати сапутник који буку града преноси на читаву шуму.

Рубен и папагај, кадар из филма (фото: Анимонд Промо)

На веб страници animond.co можете да погледате на који начин да помогнете завршетак ова четири цртаћа, а организатори и аутори су припремили низ узбудљивих наградних пакета.

Анимонд вас позива да будете део кампање и на друштвеним мрежама. Напиште који вам је омиљени цртани филм из детињства и зашто су вам цртаћи важни, поделите то на друштвеним мрежама и означите објаву хештегом #mesecdomaćeanimacije и/или #podržicrtaće.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com