Вести

ПРОСЛАВА 71. РОЂЕНДАНА МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“

Мало позориште „Душко Радовић“ ће данас 23. октобра прославити 71. рођендан! Програм ће почети извођењем представе „Дечак са кофером“ по тексту Мајка Кенија у режији Дамјана Кецојевића, након чега ће традиционално бити додељене годишње награде „Божидар Валтровић“, „Марија Кулунџић“ и „Милена Начић“. Одлуку о додели награда за најуспешнија уметничка остварења у представама које су премијерно изведене у претходних годину дана, донео је трочлани жири у саставу Милош Самолов (председник), Душица Синобад (члан) и Татјана Станковић (члан).

Дечак са кофером (фото: Јелена Јанковић)

Поред годишњих награда, том приликом, директор позоришта Александар Николић, доделиће јубиларне награде и захвалнице.

Подсећамо да је у претходних годину дана Мало позориште „Душко Радовић“ извело четири премијере и то: „Срце у јунака Краљевића Марка“ у режији Југа Радивојевића“, „Пепељуга“ у режији Стевана Бодроже, „Гуливер“ у режији Исидоре Гонцић и „Дечак са кофером“ у режији Дамјана Кецојевића.

“Срце у јунака Краљевића Марка” (фото: Жељко Синобад)
Представа “Гуливер”, Мало позориште “Душко Радовић” (фото: Белкиша Абдуловић)
Пепељуга (фото: Жељко Синобад)
НАСТАВАК ПРОГРАМА “МАЛИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ”

Позоришна организација Три гроша и Мало позориште Душко Радовић позивају децу узраста од 8 до 12 година да се придруже програму Мали позоришни експерти.
Мали позоришни експерти је програм за развој дечје позоришне публике који постоји од 2016. године, у потпуности је бесплатан за своје кориснике, и ове године прима до 12 нових чланова.

Програм се састоји из две врсте активности, едукативних и креативних радионица и посета позоришним представама и дискусијама о њима, где се примењу вештине и знање стечени у радионичарском програму. Циљеви програма су охрабривање и оснаживање критичког мишљења, развој укуса и културних потреба и навика.

У случају неизвесног понашања епидемиолошке ситуације, програм ће се прилагођавати насталим околностима, о чему ће учесници бити благовремено информисани.

Програм су осмислили и воде млади позоришни професионалци окупљени око организације Три гроша, а од ове године, активности програма ће се одржавати у Малом позоришту Душко Радовић. Радионице се дешавају једном до два пута месечно, увек суботом од 12ч до 14ч. Посете позоришним представама дешавају се у складу са репертоарским програмом позоришних установа.
Формулар попунити најкасније до петка 30. октобра 2020. Резултати конкурса биће објављени најкасније до понедељка 02. новембра.

Накнадно пристигле пријаве неће се разматрати.
Линк за пријаву: https://forms.gle/BkPSkw6okfKrZfqR8