Вести

Рад врањског учитеља Дејановића представљен у међународном часопису за образовање

После интервјуа недавно датог за међународни портал, образовно-васпитни рад учитеља Миомира МиДеја Дејановића представљен је и у међународном часопису К12 Digest, у рубрици „Академски погледи“.

Учитељ МиДеј и ученици

К12 Digest је публикација која се фокусира на сектор школског образовања широм света и објављује проницљиве и инспиративне приче, идеје, ставове и најбоље примере школске праксе.

У доба брзог протока информација успеси се не могу сакрити, па добар глас брзо путује и далеко допутује. Драго ми је што сам био у прилици да своја искуства из учионице поделим са светом и да Врање и Србију представим на интернационалном плану, где стручни и цивилизовани људи безрезервно указују поштовање маштовитим и оригиналним начинима преношења знања младима. Мој приступ деци и настави очигледно даје резултате и поносан сам због непобитне чињенице да су баш моји ученици освојили највећи број републичких и међународних првих места у историји врањске ОШ „Светозар Марковић“. Кад напред грабиш крупним корацима, смејеш се ситним препрекама! Настојаћу да и са новом генерацијом ученика, која има потенцијала, будемо креативни и оригинални, јер смо родном граду Врању и Србији такви најпотребнији – за „Таблу“ каже учитељ Миомир МиДеј Дејановић.

Међународни часопис К12 Digest, у коме је представљен врањски учитељ Миомир Дејановић, можете пронаћи и прочитати ОВДЕ

ПРОФИЛ:
Учитељ Миомир МиДеј Дејановић пише за децу и одрасле, израђује кратке образовне филмове, црта едукативне стрипове и илустрације и примењује их као наставна средства у раду са ђацима. Добитник је признања за развој и популаризацију балканског стрипа 2017, 2018, 2019, 2020. и 2021. године. Проглашен је за једног од најбољих едукатора Србије. Од новчаног дела награде је штампао збирку дечјих и својих едукативних стрипова под насловом „Да ти нацртам!“ и примерке поклонио ученицима, колегама у Врању и по Србији, градским библиотекама, библиотекама школа, вртића… Носилац је признања/титуле Најбољи наставник бивше Југославије. Његова богата радна биографија се налази у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету. Својом свестраношћу и особеним приступом настави, учитељ Миомир Дејановић је привукао пажњу шире јавности, па су о његовом раду са ученицима писали многи листови, а снимљено је и неколико телевизијских прилога за Радио телевизију Србије. Представљен је на званичном сајту града Врања, у категорији Најбоље из Врања и на сајту председника Републике Србије, у категорији Најбоље из Србије. Добитник је и специјалног признања “Свети Сава”, за иновације у области образовања. Своје активности бележи на САЈТУ: http://www.cedejan.com

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com