Вести

„РАЗИГРАНО ПЕРО” НИЖЕ УСПЕХЕ И У НАСТАВИ НА ДАЉИНУ

Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца несмањеним темпом радила је и током наставе на даљину овог пута у мало другачијем, онлајн окружењу. Ипак прелазак из школске у виртуелну учионицу није омео наше талентоване ученике да испоље своју креативност и таленат, па су резултати овог рада, између осталог, и многобројне појединачне и групне награде на републичким и међународним литерарним конкурсима и фестивалима.

Успех наше онлајн литерарне секције, која је радила путем Гугл учионице и Вибер заједнице, не огледа се само у мноштву награда и признања за поетске радове наших литерараца, већ и у брзом прилагођавању новонасталој ситуацији и начину рада, великом залагању ученика, као и оствареној међусобној сарадњи и креативности коју су сви чланови секције показали током рада на даљину.

Литерарне секције „Разиграно перо” награђена је двема групним наградама на XΙX међународном књижевном конкурсу љубавне поезије „Пјесма над пјесмама” и Међународном литерарном конкурсу „Љубав није само реч”.

За свој менторски рад са талентованим ученицима више пута су награђене професорке које воде литерарну секцију:
Соња Миловановић награђена је на Међународном литерарном конкурсу „Љубав није само реч”;

мр Лидија Марић Јовановић награђена је на XΙX Међународном књижевном конкурсу љубавне поезије „Пјесма над пјесмама” и Међународном литерарном конкурсу „Љубав није само реч”.

Чланови „Разиграног пера” освојили су пет награда на XΙX међународном књижевном конкурсу љубавне поезије „Пјесма над пјесмама” у конкуренцији 1.260 песама које су пристигле са простора целог Балкана. У категоријама „Свици љубавне поезије” и „Младе наде љубавног пјесништва” награђене су:

Марија Јеремић VΙ2 – Књижевном наградом „Најоригиналнија љубавна пјесма”
Милица Марковић VΙΙ3 – Књижевном наградом „Најоригиналнија љубавна пјесма”
Нина Јуришић VΙΙ3 – Књижевном наградом „Најоригиналнија љубавна пјесма”
Кристина Јовановић VΙΙ1 – Књижевном наградом „Најљепша љубавна пјесма”
Сара Петронијевић VΙΙ2 – Књижевном наградом„Најромантичнија љубавна пјесма”.

Све награђене песме објављене су у заједничком зборнику фестивала под насловом „Пјесници који додирују љубав”.

Признања за своје стваралаштво добиле су и:
Нина Нешић VΙΙ3 – 3. награда на Међународном књижевном конкурсу „Шантићева реч”
Милица Марковић VΙΙ3 – награда на V републичком литерарном конкурсу „Лепо је волети”
Кристина Јовановић VΙΙ1 – награда на V републичком литерарном конкурсу „Лепо је волети”.

Најуспешнија млада песникиња наше онлајн секције је Марија Јеремић, ученица 6. разреда која је награђена на четири песничка фестивала, и то:
1. Књижевном наградом „Најоригиналнија љубавна пјесма” на XΙX Међународном књижевном конкурсу љубавне поезије „Пјесма над пјесмама”
2. Похвалом на Међународном литерарном конкурсу „Љубав није само реч”
3. Првом наградом на XXVIII републичком фестивалу „Деца међу нарцисима”
4. Похвалом на на V републичком литерарном конкурсу „Лепо је волети”

Осим на републичким и међународним литерарним конкурсима и фестивалима, чланови Литерарне секције „Разиграно перо” свој таленат су представили и широј јавности објављивањем својих радова на интернет порталима који се баве афирмацијом књижевног стваралаштва младих. Ове школске године већ је објављено 18 песама наших ученика.