Вести

„РАЗИГРАНО ПЕРО” ОБЕЛЕЖИЛО СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ 2024.

Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца низом активности прославила је 21. март, Светски дан поезије са циљем промовисања поезије међу ученицима. Руководиоци секције Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић заједно са члановима „Разиграног пера” припремиле су низ активности, реализованих у неколико група и у две смене 21. и 22. марта, а у којима је учествовао велики број ученика од 5. до 8. разреда.

Предавањем Лидије Марић Јовановић које је пратила богато илустрована ППТ презентација о историјату и значају овог међународног празника започето је обележавање Светског дана поезије. Организован је и квиз под називом „Препознај песму”. Ученицима су на слајдовима приказивани одломци из обрађених песама, а њихов задатак је био да погоде наслов песме и њеног аутора у чему су били изузетно успешни.

Квиз „Препознај песму“

Део чланова „Разиграног пера” са својом наставницом и песникињом Соњом Миловановић и уз сарадњу са библиотекарима, одао је почаст лепој писаној речи у Школској библиотеци читањем одабраних песама. Ученици су гласно читали и рецитовали своје песме награђене на литерарним конкурсима, али и омиљене песме дечијих песника. Ученици који нису били у могућности да присуствују предавањима, квизу и читању поезије, све активности могли су пратити на Гугл учионици „Разиграног пера”.

Обележавање Светског дана поезије завршено је реализацијом радионица под називом „Моја песма” са ученицима од 5. до 8. разреда који су освајали литерарне награде на књижевним конкурсима дечије поезије, а чији је резултат изложба у главном школском холу која ће бити отворена до 1. априла 2024.

Литерарна секција „Разиграно перо“ Лајковац

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com