Вести

„РАЗИГРАНО ПЕРО” ПОНОВО МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА „РАЗИГРАНО ПЕРО” ПОНОВО МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

Успеси чланова литерарне секције, њихов креативни рад и залагање у претходној 2018/2019. школској години донели су Литерарној секцији „Разиграно перо” Основне школе „Миле Дубљевић” из Лајковца другу награду на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије. Овај велики успех још је значајнији када се има у виду да је литерарна секција ОШ „Миле Дубљевић” други пут учествовала и поново је награђена на овом републичком такмичењу које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Чланови Литерарнe секцијe „Разиграно перо” у школској 2018/2019. години освојили су 27 награда на различитим локалним, републичким и међународним литерарним конкурсима, реализовали неколико креативних радионица, обележили значајне празнике и књижевне јубилеје, организовали и реализовали изложбе и на различите начине учествовали у културном животу школе и општине. У претходној години објављено је 25 литерарних радова чланова секције у зборницима, збиркама и часописима, као и 13 текстова о раду и успесима секције у различитим штампаним и електронским медијима.

Руководилац Литерарнe секцијe „Разиграно перо” мср Лидија Марић Јовановић награђена је за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”. Ово је шеста награда на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије за професорку Марић Јовановић која је претходна четири пута била награђена за руковођење Литерарном секцијом ОШ „Браћа Недић” из Осечине.

Поводом јубилеја Зимског републичког семинара за наставнике и професоре српског језика и књижевности Друштво за српски језик и књижевност Србије доделило је признања најуспешнијим наставницима на републичким такмичењима која су до сада организовали Друштво и Министарство просвете. Професорка Марић Јовановић награђена је Признањем за високи степен стручности, методичке и педагошке обучености, као и за велико залагање и успех у припремању ученика за републичка такмичења.

Додела награда најбољима традиционално се одржава на Филолошком факултету у Београду за време трајања Зимског семинара за професоре и наставнике српског језика и књижевности. Ове године свечана додела одржана је 7. 2. 2020. у Сали хероја Филолошког факултета, а награде (дипломе и књиге за наставника ментора и школску библиотеку награђене секције) додељивала је председница Друштва за српски језик и књижевност проф. др Зона Мркаљ.

Награђене литерарне секције:
1. награда: Литерарна секција ОШ „Олга Милошевић”, Смедеревска Паланка
проф. Снежана Чаировић
2. награда: Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић”, Лајковац
проф. мср Лидија Марић Јовановић
3. награда: Литерарна секција ОШ „Нада Пурић”, Ваљево
проф. Рајна Бранковић и Мирјана Смоловић
3. награда: Литерарна секција ОШ „Јован Поповић”, Шумарице, Крагујевац
проф. Сузана Матић

мср Лидија Марић Јовановић
Литерарна секција „Разиграно перо”
ОШ „Миле Дубљевић” Лајковац
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com