Вести

„РАЗИГРАНО ПЕРО” ШЕСТИ ПУТ ЗАРЕДОМ МЕЂУ НАЈБОЉИМ СЕКЦИЈАМА У СРБИЈИ

Шесту годину заредом успеси чланова литерарне секције донели су Литерарној екцији „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић”, након четири узастопне прве награде, другу награду на Републичком такмичењу литерарних секција и основних и средњих школа Србије за рад у школској 2022/2023. години. Литерарна секција лајковачке школе годинама одржава висок ниво квалитета у свом раду чиме постиже да буде међу најбољима шесту годину заредом на овом републичком такмичењу које од 1996. године организују Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете Републике Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Најуспешнији чланови Литерарне секције „Разиграно перо” са својим наставницама

Талентовани чланови литерарнe секцијe су у претходној школској години учествовали и на многобројним локалним, републичким и међународним књижевним конкурсима, па су тако школску годину завршили овенчани са 65 награда и похвала што је својеврсни лични рекорд „Разиграног пера”. Много рада уложено је и у јавно представљање талентованих литерараца и рада литерарне секције у школи и ван ње, па је тако објављено скоро 50 чланака о раду и успесима секције и њених чланова у различитим штампаним и електронским медијима. У школској 2022/2023. години објављено је и 24 литерарна рада чланова секције у различитим зборницима фестивала и збиркама песама.

Поред вишеструко награђиваног литерарног стваралаштва, развијања литерарног талента и учествовања на литерарним конкурсима и фестивалима, талентовани чланови „Разиграног пера”, ученици од 5. до 8. разреда, бавили су се и проучавањем књижевних дела, осмишљавањем и реализацијом различитих креативних радионица, обележавањем значајних празника посвећених важним датумима књижевности и културе, прослављањем књижевних јубилеја, организовањем изложби и учествовањем у културном животу школе.

Руководиоци Литерарнe секцијe „Разиграно перо” Лидија Марић Јовановић (10. пут) и Соња Миловановић (4. пут) награђене су за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”.

Додела награда најбољим литерарним секцијама: Соња Миловановић, проф. др Славко Петаковић и мср Лидија Марић Јовановић

Додела награда најуспешнијим секцијама и признања најбољим наставницима одржана је 10.2.2024. током 65. Републичког семинара за наставнике и професоре српског језика и књижевности у Сали хероја на Филолошком факултету у Београду. Награде најуспешнијим литерарним секцијама додељивао је проф. др Славко Петаковић, редовни професор Филолошког факултета у Београду.

Награђене литерарне секције основних школа за школску 2022/2023. годину су:

1. награда:
Литерарна секција ОШ „Попински борци”, Врњачка Бања – Професор: Јелена Сеочанац.

Ове године додељене су две друге награде:
2. награда:
Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић”, Лајковац – професори: мср Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић
Литерарна секција ОШ „Јован Поповић”, Крагујевац – Професор Сузана Матић

3. награда:
Литерарна секција ОШ „Десанка Максимовић”, Пожаревац – Професор: Милена М. Милошевић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com