Вести

„РАЗИГРАНО ПЕРО” ТРЕЋИ ПУТ НАЈБОЉЕ У СРБИЈИ

Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца трећи пут проглашена за најбољу литерарну секцију у Србији. Руководиоци секције Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић награђене за менторски рад са талентованим малим песницима.

Литерарној секцији „Разиграно перо”, по трећи пут (2019, 2021. и 2022.), победу на Републичком такмичењу литерарних секција основних и средњих школа Србије донели су креативни рад и успеси њених талентованих чланова. Успех малих литерараца је утолико значајнији када се имају у виду услови организације наставе и нов начин рада. Упркос околностима, литерарна секција наше школе успела је да одржи висок квалитет у свом раду и буде једина међу награђенима четири године заредом на овом републичком такмичењу, које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Чланови Литерарнe секцијe „Разиграно перо” у школској 2020/2021. години освојили су 50 награда на различитим локалним, републичким и међународним литерарним конкурсима, што је својеврстан „лични рекорд” наше секције. Осим у литерарном стваралаштву, мали литерарци показали су и друге своје таленте: реализовали су неколико креативних радионица, обележили значајне књижевне празнике и јубилеје, организовали изложбе и на различите креативне начине учествовали у културном животу школе и након преласка на онлајн наставу. У претходној години објављено је 17 литерарних радова чланова секције у зборницима и збиркама песама и 7 литерарних радова у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла”, као и 33 текста о раду и успесима секције и њених чланова у различитим штампаним и електронским медијима и на сајту школе. Чланови секције, заједно са својим наставницама, два пута су гостовали и на ТВ „Пруга” представљајући свој рад и успехе.

Руководиоци Литерарнe секцијe „Разиграно перо” Лидија Марић Јовановић (осми пут) и Соња Миловановић (други пут) награђене су за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”.

Захваљујући бројним наградама које су за своје стваралаштво на различитим литерарним конкурсима освојили чланови секције: Марија Јеремић, Лука Радовановић, Анита Проданић, Мартин Микић, Калина Томашевић, Теодора Томић, Нина Јуришић, Михаило Алексић, Александра Илић, Младен Ђуричић, Милица Марковић, Магдалена Павловић, Стефан Филиповић, Магдалена Павловић и Петар Јањић литерарна секција наше школе кандидовала се за Републичко такмичење.

Додела награда најбољима, која се традиционално одржава на Филолошком факултету у Београду, ове године није одржана, већ су добитници награда представљени 21. 1. 2022. онлајн у време трајања Зимског семинара за професоре и наставнике српског језика и књижевности.

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” Лајковац

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com