Вести

Школа српског језика, културе и традиције на Поповој Шапки

На Поповој Шапки од 12. до 16. јуна 2022. године поново ће се одржати „Школа српског језика, културе и традиције“ у организацији Удружења Срба и Македонаца КУД „Бранко Чајка“ из Тетова. Удружење, између осталих активности, ради и на пољу неговања српског језика код припадника српске заједнице у Републици Северној Македонији нарочито код деце и младих. Овим Удружење доприноси у очувању српског језичког и културног идентитета Срба који живе на овим просторима.

Тетово

Циљ пројекта је употреба, учење, чување и неговање српског језика и његовог ћириличког писма као и представљања значајних имена српске културе и традиције. Школу посећују 20 ђака из Тетова и околине. То су деца мешовитих бракова, деца чије фамилије негују пријатељске и фамилијарне односе са суседном Србијом и који имају жељу да науче језик својих предака.

За Удружење Срба и Македонаца КУД „Бранко Чајка“ из Тетова, које ове године обележава свој 30 годишњи јубилеј, ова је четврта по реду „Школа српског језика, културе и традиције“. Одржавање овог пројекта је подржано од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

Удружење Срба и Македонаца КУД „Бранко Чајка“ Тетово

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com