ВестиРегионална сарадња

Školsko takmičenje

Datum: 23. 5. 2019. (četvrtak)
Vrijeme: 12 h – 13:30 h
Učesnici: Učenici od I do IX razreda
Ziri: Snežana Mirković, direktorica (prof. književnosti), Rajana Vrbnjak, prof. književnosti, Jelena Lučić, prof. razredne nastave, Radomirka Damjanovski, prof. razredne nastave i Goran Drobnjak, prof. razredne nastave.

Učenici su podijeljeni u tri kategorije, od I do III razreda, od IV do VI i od VII do IX.

Prepuna učionica je dokaz da je ovo pravi potez škole. Prvi put, škola organizuje školsko takmičenje u recitovanju kao uvertira u opštinsko takmičenje.

Stihovi su se vezali, praćeni gestikulacijom i mimikom. Stameni glasovi bez treme, nasuprot drhtavim glasićima prepunim tremica ali i nadanja.

Smjenjivali su se mlađani učenici jedno za drugim. Najsimpatičniji prvačići koji su bili i najbrojniji. A, time i najhrabriji i pokazali neustrašivost, šarm i ogromnu pozitivnost.

Pjesmice: „Ja ne volim da sam sam“, „Pismo mojoj učiteljici“, „Štamparska greška“,“Plava zvijezda“, „Plavi čuperak“… To su samo neke od pregršt koje smo culi tog dana…

Podrška nas mentora i drugara nije izostala, naravno.

Nakon sat vremena, slijedilo je žiriranje. Bilo je izuzetno teško izdvojiti najbolje. No, vrlo uspješno, u svakoj kategoriji dodijelismo I, II i III mjesto. Učenici, koji zavrijediše prvo mjesto u svojoj kategoriji, s ponosom će braniti boje naše škole na opštinskom takmičenju gdje ce učestvovati sve četiri hercegnovske škole.

Tim koji će predstaviti našu malu, ali ne manje vrijednu od ostalih, školu su:
I kategorija – Tatjana Vuković, III a
II kategorija – Anja Cerevicki V a i Ines Peštorić VI a
III kategorija – Vanja Terzić VIII b
Nadamo se najboljem…
Četvrtak, 30. 5. 2019. Domaćin naša lijepa mala školica.

Goran Drobnjak
profesor razredne nastave
Zelenika, Herceg Novi, Crna Gora

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com