Вести

Специјалне награде за Лену и Ђорђа из Врања

Лена Митић и Ђорђе Златковић, ученици 3/2 ОШ “Светозар Марковић” у Врању, освојили су специјалне награде на републичком литерарном конкурсу “Покажимо свом месту колико га волимо”.

Конкурс су расписали еколошки часопис за децу “Чувари равнице” и еколошко Удружење “Зелено питање” из Новог Сада.

Организатори истичу да су ученици са својим менторима били изузетно вредни и креативни и да је на конкурс стигло преко 400 радова из више од 60 школа из 52 места наше лепе Србије…
Листа места је заиста дугачка: Апатин, Ашања, Бач, Бачко Душаново, Бачко Ново Село, Београд, Бор, Буковац, Ваљево, Витошевац, Врање, Врдник, Врњачка Бања, Драчић, Дудовица, Зајечар, Зрењанин, Јарковац, Ковиљ, Краљево, Кумане, Купиново, Лађевци, Лапово, Липолист, Мачванска Митровица, Марадик, Мионица, Моровић, Ноћај, Нови Сад, Нови Пазар, Ниш, Оџаци, Опово, Пивнице, Прибој, Просек, Руменка, Сефкерин, Смољинац, Сомбор, Сремски Карловци, Тавник, Тршић, Турија, Тутин, Уздин, Ужице, Футог, Хртковци, Ћуприја, Шајкаш….

Конкуренција је била јака, па је и успех велики. Лена и Ђорђе су написали песме о свом родном месту и кроз стихове су изразили љубав према њему. Они говоре о лепотама Врања, али износе и жељу да се град очува и еколошки унапреди. Њихови стихови буде еколошку свест, тако да деца, као и одрасли, из њих могу извући драгоцене поуке”, за „Таблу“ каже Миомир МиДеј Дејановић, учитељ и ментор награђених ђака.

Лена и Ђорђе додају да воле да пишу и да их награде и успеси подстичу да буду још вреднији и истрајнији у томе.

Ђорђе Златковић и Лена Митић су својим песмама и раније привлачили пажњу. Подсећамо да су и на литерарном конкурсу “Табла Фест 2022”, који је реализован у Нишу, за своје стихове добили похвалнице.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com