Вести

Српска допунска школа у Баварској и Баден-Витембергу

Школа у покрајини Баден-Витемберг активна је већ више од деценије, док је школа у Баварској, иако млађа, показала импресиван раст и утицај током протеклих година. Обе школе су постале средишта окупљања и образовања за српску дијаспору, доприносећи очувању српског идентитета међу младим генерацијама које одрастају далеко од земље свог порекла.

Национална важност ових школа огледа се у очувању језика, традиције и културе српског народа. Осим тога, сарадња са парохијама СПЦ, удружењима Срба, али пре свега Генералним конзулатима Србије у Минхену и Штутгарту, додатно јача везу између Срба у расејању и институција државе Србије и Српске православне цркве.

Блиска сарадња са министарствима и институцијама у Србији представља још један кључни елемент. Ова сарадња омогућава размену ресурса, искустава и најбољих пракси, чиме се унапређује квалитет наставе.

Татјана Хот, координатор наставе, представља спону између ђака и наставног особља које чини 17 посвећених учитељица. Њихов заједнички циљ је да пруже квалитетно образовање, негујући српски језик и културу међу младим нараштајима.

Татјана Хот
Координатор српске допунске школе

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com