Вести

Свечано отворен Научни пикник у Арборетуму Шумарског факултета

Ана Петровић, директорка Фестивала науке, присутнима је пожелела добродошлицу у Арборетум и захвалила се домаћину манифестације, Шумарском факултету.

Ана Петровић, директорка Фестивала науке (фото: Тамара Стојановић)

Један од циљева Научног пикника је да се види да овакве зелене оазе постоје у граду, и да научимо како да их сачувамо за даље генерације. Ово је пионирски подухват Фестивала науке за који бисмо волели да постане годишња традиција. Волела бих да се и следеће године видимо на Научном пикнику, надам се на овом месту“, навела је Ана Петровић.

Проф. др Бранко Стајић, декан Шумарског факултета (фото: Тамара Стојановић)

Проф. др Бранко Стајић, декан Шумарског факултета, у свом уводном обраћању је навео: „Арборетум Шумарског факултета је скривени драгуљ у срцу Кошутњака и природно добро које сви запослени, студенти и професори Шумарског факултета, са пуно љубави и поштовања одржавају, чувају и негују већ дужи низ година. Стога се радујемо што смо имали прилику да вас угостимо овде“.

Милица Бегенишић, менаџерка Јетел Фондације, присутнима се обратила речима: „Ми у Јетелу веома полажемо на тему екологије и заштите животне средине. У прилог томе говори наша 100% зелена мрежа, као и коришћење енергије искључиво из обновљивих извора за наше 33 продавнице и управну зграду. Осим што индивидуално спроводимо пројекте, радо сарађујемо са партнерима који деле наше вредности и циљеве. Отуда је природно настала ова сарадња и подршка Научном пикнику, манифестацији која деци и младима, на једноставан и практичан начин, приближава еколошке теме и даје смернице за очување природе. Заштита животне средине је данас императив, како за компаније тако и за појединце и наше друштво, и верујемо да треба да очувамо природу за даље генерације. Едукација је прави пут да се то постигне“.

Милица Бегенишић, менаџерка Јетел фондације (фото: Тамара Стојановић)

Након уводних обраћања, уследио је музички наступ Јелене Петошевић и Хора Шумарског факултета.

Програм Научног пикника отворио је физичко-хемијски шоу „Експлодирајућа открића“ Милана Поповића. а током два дана манифестације посетиоце Научног пикника очекује 18 интерактивних научних презентација, радионица и изложби са 130 научних комуникатора. Првог дана акценат је на организованим школским посетама, док у суботу 18. маја нарочито позивамо породице да проведу део свог викенда у Арборетуму.

Јелена Петошевић и Хор Шумарског факултета (фото: Тамара Стојановић)

Научни пикник подржали су и Балл (Ball), Национал Географик (National Geographic), Месер Техногас (Messer Tehnogas) и Немачка амбасада.

Комплетан програм Научног пикника је доступан на сајту www.festivalnauke.rs а може се пратити и на друштвеним мрежама.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com