Вести

ТАЛЕНТОВАНА МЛАДА ВАСИЛИСА МИЛОЈКОВИЋ НИЖЕ УСПЕХЕ И ВАН ГРАНИЦА СРБИЈЕ

Извор: МЕДИА-ПС

Василиса Милојковић се својим талентом, преданим радом и многобројним наградама и признањима издвојила у мору младих песника.

Песма Василисе Милојковић, ученице 7. разреда ОШ „Вук Караџић“ (Ћуприја) преведена је на бугарски језик и објављена је у ДЕТСКО СПИСАНИЕ „Штркел“.
Василиса је члан Подмладка Књижевног клуба „Душан Матић“ (Ћуприја) и недавно је у Народној библиотеци „Душан Матић“ (Ћуприја) представила део свог стваралачког опуса.

Василиса изучава стране језике попут енглеског, немачког, француског, свира клавир, рекреативно тренира пливање и јахање.
Освојила је пуно награда на разним такмичењима, неколико пута је побеђивала на литерарним конкурсима које је организовала Библиотека у Ћуприји.
На државним конкурсима има освојено треће место за песму на тему “Једна река у мом крају“ и освојено прво место на Еко – конкурсу под називом „Знамо да не дамо“.

Успехе има и на школским такмичењима:
Окружни је првак из српског језика и историје са максималним бројем поена, а на Окружном такмичењу из биологије освојила је треће место.
Награда на коју је до сада највише поносна је освојено убедљиво прво место, са максималним бројем бодова, на Републичком такмичењу у области Технике и технологије.

Поред поезије, пише и драмске текстове, а ствара и свој први роман.

Аутор: Снежана Милојковић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com