Вести

У ОШ Вук Караџић у Ћуприји ученици имају и едукативне радионице!!!

Извор: МЕДИА-ПС

Од почетка нове школске године ученици поново имају у оквиру разредне наставе и разне едукативне радионице.
На телевизији се веома често могу чути вести које извештавају о насиљу које је све више присутно у скоро свим сферама живота.

Зато се све више и у школама говори о начинима како препознати, како реаговати и како спречити насиље, поготову међу ученицима, уколико до тога дође.

Наставница Јелена Матић је само једна од оних која редовно на часу разредне наставе са својим ђацима разговара и о овој теми.

„Циљ радионица је да ученици науче да поштују једни друге, да уважавају различитости, причамо о томе како да на мирољубив начин могу да решавају сукобе и проблеме, уколико до њих дође, и да заједно мењају оно што им не одговара у међусобном односу.
Наравно, на крају ових повезаних радионица врло је битно да се нагласи да је сваки вид насиља недопустив и да да се свако насиље, ма како бенигно изгледало, обавезно пријави да би се могло реаговати на време у циљу сузбијања истог“, рекла је натавница Јелена за наш портал.

Иначе, у основној школи „Вук Караџић“ у Ћуприји сарадња директорке Весне Вијоровић са наставницима је одлична, тако да се често одржавају и групне радионице на релацији наставници-ученици у којима учествују сви, од ученика, наставника до директорке, све у циљу да се ученицима скрене пажња на актуелне проблеме и помогне у њиховом што лакшем решавању.

Аутор: Ж. Прокић

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com