Вести

У сусрет 17. новембру, рођендану Драгослава Михаиловића

У сусрет 17. новембру, рођендану Драгослава Михаиловића – Јавни час ученика и наставника ОШ „Вук Караџић“ из Ћуприје у градској Библиотеци !!!

Извор: МЕДИА – ПС

Ћуприја – Народна библиотека „Душан Матић“ је данас организовала свечаност у част и у славу рођендана славног Ћупричанина, академика Драгослава Михаиловића.

Организовањем јавног часа, на коме је, уз помоћ наставника и ученика ОШ „Вук Караџић“ и у присуству великог броја гостију, анализирана приповетка „Лилика“. Данас је направљена и мини изложба дела славног писца које поседује Библиотека.
Час се састојао из 3 целине.
Први део часа чинио је „ИГРОСКАЗ о Лилики“ који су извели ученици.
У другом делу часа је присутнима путем интерактивне књиге представљена приповетка од стране ментора.
Завршни део часа је био посвећен особи која је као и јунакиња приповетке Лилика искусила горчину живота и која је дала своју поруку млађим генерацијама.

Час су одржали ученици старијих разреда годину дана млађим другарима и тиме показали шта значи вршњачка едукација!
3 теме ( Лилика – Међународни дан против насиља – Пројекат „Чаробна ИНТЕРКУЛТУРАЛНА мрежа пријатељства ) су обједињене у једну и то на 3 различита начина.
Час су започели ученици и „ИГРОСКАЗОМ“ говорили о делу ( и својим покретима симболично приказали „ЋУТАЊЕ“ о насиљу и „СТИСАК ПОДИГНУТИХ РУКУ“ као знак победе), затим су се интерактивном књигом присутни упознали такође са делом и неким занимљивостима о аутору. На крају је закључак – порука – била пример из живота!
Присутни су написали и своје утиске!
Било је и суза!
Час је снимљен и заједно са ручно направљеном интерактивном књигом послат је као рођендански поклон лично Драгославу Михаиловићу.
На крају је послата честитка Драгославу Михаиловићу уз најлепше жеље.
Организатор: Народна библиотека „Душан Матић“ Ћуприја
Реализатори: Представници 7/1
Ментор: Драгана Благојевић
Техничка подршка: Александар Недељковић, педагошки асистент
Медијска подршка: ТВ Поморавље и портал Медиа ПС
Организатор, Народна библиотека из Ћуприје се захваљује Драгани Михајловић, директорки Центра за социјални рад, Слободанки Доситијевић, стручном сараднику наше школе, Сањи Стевановић, мастер учитељу, на подршци, као и Александру Недељковићу који је и омогућио реализацију трећег дела часа.
Од срца се захваљују младићу Стефану Мустафићу који је са свима поделио своју животну причу и присутним ученицима поручио да је стварно могуће од жртве живота постати јунак живота.

Фото: Народна библиотека „Душан Матић“ Ћуприја

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com