Вести

Учитељ Миомир Дејановић добитник специјалног признања Свети Сава

У завршници традиционалне културно-просветне и духовне манифестације Светосавска недеља у Врању уручена су специјална признања „Свети Сава“, а једини награђени појединац, поред три образовне установе, био је Миомир МиДеј Дејановић, један од најкреативнијих учитеља у Србији.

Учитељу Миомиру МиДеју Дејановићу је Светосавско специјално признање додељено за иновације у области образовања.

Миомир МиДеј Дејановић прима награду

Лепо је кад човек може да се поноси својим делима, а не да их се стиди! У животу је важно да зло стално побеђујемо узвишеним поступцима, што је и у духу Светосавља. Зато је за мене ово специјално признање “Свети Сава” симбол успеха, али и правде. Веома сам задовољан, ово ми је велика сатисфакција. Драго ми је што сам после републичких и међународних награда за образовно-васпитни рад са децом, признање добио и у свом родном граду. Наравно да ћу се и надаље трудити да кроз иновативне активности са ученицима промовишем Врање, јер сматрам да је то прави начин да покажем захвалност за добијено престижно специјално признање “Свети Сава”. Нисам изненађен овом доделом, зато што је сасвим нормално да људи лишени зависти одају признање појединцу који у свом домену континуирано постиже врхунске резултате. Само најгори кажњавају оне најбоље!

Миомир Дејановић

Подсећамо да је Миомир МиДеј Дејановић проглашен за једног од најбољих едукатора Србије и да је носилац титуле/признања Најбољи наставник ЕX YU. Његова богата радна биографија је објављена у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету. Својим особеним приступом настави привукао је пажњу шире јавности, па су о његовом раду са ученицима писали “Просветни преглед”, “Политика”, “Вечерње новости”, а снимљено је и више телевизијских прилога за РТС (Јутарњи програм и Ово је Србија) и телевизију “Прва”. Дејановићев васпитно-образовни рад са децом је представљен на сајту града Врања, у категорији “Најбоље из Врања” и на званичном сајту председника Републике Србије, у категорији “Најбоље из Србије”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com