Вести

Учитељу Миомиру Дејановићу додељено највише признање града Врања

Миомир МиДеј Дејановић, учитељ у ОШ “Светозар Марковић” у Врању, добитник је највишег градског признања “31. јануар”.

Учитељ Дејановић је један од најнаграђиванијих просветних радника у Србији, а сада је своју колекцију награда обогатио и признањем које се додељује само најзаслужнијим појединцима и установама поводом Дана ослобођења Врања од Турака.

У образложењу се наводи да је учитељу Миомиру МиДеју Дејановићу ово престижно признање додељено за изузетне резултате у васпитно-образовној делатности, успеху ученика, ванразредној активности и осавремењавању процеса наставе.

Поносим се што сам после републичких и међународних награда за образовно-васпитни рад са децом и од свог родног града добио највише признање. У питању је велики успех, јер у конкуренцији за ову награду нису били само просветни радници, већ истакнути појединци и установе из свих друштвених сфера. Добронамерни људи су запазили и уважили сва моја постигнућа у раду са ученицима и за ученике, па је и праведно да уз највеће успехе иде и највеће признање. Јавно градско признање “31. јануар” посвећујем својој породици, која ме увек подржава и истински се радује бројним наградама које за свој рад добијам. За школу “Светозар Марковић” је велика част што има вишеструко награђиваног учитеља који другим учитељима и наставницима може послужити као светао узор. И надаље ћу са несмањеним жаром подстицати децу на све врсте стваралаштва, јер континуирани и врхунски успеси мојих ученика на републичким и међународним надметањима привлаче пажњу широке јавности, па тако на леп и узвишен начин промовишемо Врање, Србију, врањску и српску просвету”, за „Таблу“ каже учитељ Миомир Дејановић.

Одлуку о додели признања “31. јануар” донела је Скупштина града Врања, а заслужним појединцима и установама су највиша признања уручили градоначелник Врања др Слободан Миленковић и председник врањске Скупштине др Дејан Тричковић, на свечаној академији која је одржана у позоришту “Бора Станковић”, поводом обележавања Дана града и 145. годишњице од ослобођења Врања од Турака 1878. године.

ПРОФИЛ:
Миомир МиДеј Дејановић је 27 година учитељ у врањској ОШ „Светозар Марковић“.
Пише за децу и одрасле, израђује кратке образовне филмове, црта едукативне стрипове и илустрације и примењује их као наставна средства у раду са ђацима.
Добитник је признања за развој и популаризацију балканског стрипа 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. и 2022. године.
Проглашен је за једног од најбољих едукатора Србије. Од новчаног дела награде је штампао збирку дечјих и својих едукативних стрипова под насловом „Да ти нацртам!“.
Носилац је признања/титуле Најбољи наставник на просторима бивше Југославије.
Његова богата радна биографија се налази у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету.
Својом свестраношћу и особеним приступом настави, учитељ Миомир Дејановић је привукао пажњу шире јавности, па су о његовом раду са ученицима писали многи листови, а снимљено је и неколико телевизијских прилога за Радио телевизију Србије.
Представљен је на званичном сајту града Врања, у категорији Најбоље из Врања и на сајту председника Републике Србије, у категорији Најбоље из Србије.
Добитник је и специјалног признања “Свети Сава”, за иновације у области образовања.
Образовно-васпитни рад учитеља Миомира Дејановића је представљен у међународном часопису К12 Digest, који се фокусира на сектор школског образовања широм света и објављује проницљиве и инспиративне приче, идеје, ставове и најбоље примере школске праксе. Ученици учитеља Миомира Дејановића су освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима. Рецензент је радне свеске и уџбеника Свет око нас за 1. разред основне школе, који су акредитовани од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
МиДеј своје активности бележи на сајту који можете погледати ОВДЕ: https://www.cedejan.com

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com