Вести

Учитељу Миомиру Дејановићу признања за алтруизам, херојско дело и ентузијазам

Недавно завршену школску годину обележило је извођење наставе на даљину због епидемије корона вируса. Ванредна ситуација је потпуно променила старе школске навике и уобичајен приступ настави, па је прилагођавање новонасталим околностима био велики изазов како за наставнике, тако и за ученике и њихове родитеље.

Онима који су се нашли затечени, од велике помоћи је била “Балканска наставничка мрежа”, која је оформљена током пандемије с циљем да од наставника ентузијаста прикупља дигиталне наставне материјале погодне за коришћење током наставе на даљину. За три месеца, Мрежа је окупила скоро 28 хиљада чланова и формирала квалитетну базу са преко 3.000 образовних дигиталних садржаја, које сви заинтересовани наставници могу бесплатно да преузимају и користе у раду са својим ученицима.

Врањски учитељ Миомир МиДеј Дејановић је своје едукативне стрипове и стрипове својих ученика, као и ауторске образовне филмове корисне за наставу на даљину, слао „Балканској наставничкој мрежи“ и несебично их ставио на располагање свим колегама из Србије и региона, тако да су они слободно могли да их користе при васпитно-образовном раду у ванредним околностима.

За ово ангажовање, учитељ Дејановић је од „Балканске наставничке мреже“ (ЕduBalkan) добио Признање за алтруизам, Признање за херојско дело и Признање за ентузијазам.

Нисам очекивао признања. Своје дигиталне наставне материјале сам слао/делио из ентузијазма, љубави према учитељском позиву којим се бавим и због осећања солидарности са колегама из региона са којима сам се изненада нашао у истој непланираној ситуацији. Драго ми је што су се учитељи из региона јављали и захваљивали ми на материјалима које сам са њима поделио. Поносан сам и што су људи из наставничке мреже “ЕduBalkan” уочили моје активности током пандемије и што су ми дали признања, која ће ми бити драга успомена и подсетник на то да сам неким колегама олакшао посао и помогао им у тешким временима. Херојство у ванредној ситуацији су показали и ученици и њихови родитељи и ја им се захваљујем на сарадњи и одговорности – за „Таблу“ каже учитељ Миомир Дејановић.

Ових дана је “Балканска наставничка мрежа” поделила око 40 захвалница сјајним администраторима, 1.000 захвалница сарадницима из региона, 100 признања за алтруизам и 50 признања за херојско дело.

Остаје нам на десетине пријатељстава, стотине успостављених сарадничких веза и хиљаде просветних радника мотивисаних за укључивање у неку следећу акцију наше “ЕduBalkan” заједнице која ће израсти из ове пандемије. Хвала свим директним сарадницима који су били, мало је рећи изузетни, а хвала и оним индиректним који су преузимајући радове из наше базе, стварали услове за квалитетнију наставу на даљину, али и ширили нашу мрежу – изјавила је учитељица Жељана Радојичић Лукић, финалисткиња такмичења за најбољег наставника света Global Teacher Prize и идејни творац “Балканске наставничке мреже током пандемије”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com