Вести

Велики успех на Међународном информатичком такмичењу у Мађарској

Међународно информатичко такмичење „Јанош Нојман у потрази за талентима у изради програмских прозвода“ одржано 23-24. марта 2023. године у месту Сексард (Szekszard) Мађарска чији су домаћини Бела I Гимназија организовали и угостили ђаке и менторе из Србије, Румуније и Мађарске показало се изузетно запажено и успешно за ђаке из ОШ „Ђура Јакшић“ из Каћа и СШ „Богдан Шупут“ из Новог Сада.

Због изузетног квалитета овогодишњи радова 10-то чланом жирију састављеном од еминентних стручњака из IT области, међу којима је било и др. Информатичких наука из Будимпеште, заиста је било тешко издвојити а неког не оштетити у награђивању најбољих.

Иако сви наши ђаци који су били позвани на ово финално такмичење нису могли физички присуствовати овом такмичењу, њихови радови су били приказани и у 5 различитих категорија су постигли следећи успех који овом приликом објављујемо и делимо нашу радост са вама:

Категорија CAD алати и конструисање:
1.место Марко Репац

Категорија Компјутерска анимација:
2.место Марко Репац и Јован Панић

Категорија компјутерске игре:
3.место Обрад Радић
4.место Милош Мишић

Категорија апликативни програми:
5.место Анастасија Нанић
6.место Обрад Радић

Категорија компјутерска графика:
4.место Јован Панић
5.место Емилија Козјан
8.место Софија Цибизова

Ментор: Јасмина Јерковић, проф.информатике

У оквиру јубиларног обележавање 120 година од рођења великог мађарско-америчког научника Јаноша фон Нојмана наши домаћини су припремили и посебан програм који се одржао након првог такмичарског дана 23.03.2023. у Културном Центру града Сексард у галеријском простору на којем су уручили и посебну награду нашој најмлађој такмичарки, ученици Анастасији Нанић (5.разред) за њен рад образовни програм о животу и раду научника John von Neumann-а.

Слава Богу опет међу најбољима са међународног информатичког такмичења Нојман у Мађарској, оправдали боје наше тробојке и српске отаџбине, школе које представљамо као и све вас који сте нам били и остали подршка.

Јасмина Јерковић, проф.информатике

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com