Вести

Врањанка Емилија Димић друга на конкурсу “Зимске чаролије”

Емилија Димић, ученица другог разреда ОШ „Светозар Марковић” у Врању, освојила је друго место на ликовном конкурсу “Зимске чаролије”.
Конкурс је расписала врањска “Школа анимираног филма” (ШАФ), у циљу подстицања ученика на стваралаштво кроз дочаравање лепота зиме.
Пропозицијама конкурса предвиђено је да радови буду формата А4 или на папирима блокова за цртање који се користе на часовима ликовног. Дозвољене су биле све технике, а била је могућа и комбинација више техника. Такође је предвиђено да интересантни радови по окончању конкурса буду искоришћени као идеје за реализацију анимираног филма или ГИФ-а.
Најуспешнијим ученицима су награде (дипломе и цртачки прибор) уручене у павиљону градског парка, а рад Емилије Димић је уврштен и у новогодишњу ШАФ-ову изложбу, у склопу манифестације “Стаза врањског Деда Мраза”, коју је организовала Туристичка организација града Врања.

Емилија Димић на додели награде

Приметио сам да је Емилија надарена за цртање још кад је у првом разреду повукла прве потезе оловком. Међутим, није довољно само открити талентованог ученика. Таквог ученика је потребно стално подстицати, битно је неговати и развијати његов дар. Емилија је за поменути конкурс урадила стрип. Стрип није баш чест и лак начин изражавања код деце, па зато и привлачи пажњу посматрача. Израдити добар стрип је исто што и решити тежак математички проблем, а то не може свако. Овим смо успехом ефектно окончали 2021. годину, а у Новој ћемо наставити да вредно радимо, па ћемо се, верујем, радовати и новим постигнућима – за „Таблу“ каже Миомир МиДеј Дејановић, Емилијин учитељ и ментор.

Подсећамо да су Емилија Димић и њене другарице из одељења – Лана Милутиновић и Лара Трајковић – на “23. Балканској смотри младих стрип-аутора 2021” добиле захвалнице за развој и популаризацију балканског стрипа, а њихови стрипови су били изложени у великој галерији Лесковачког културног центра, међу радовима аутора из целог света.

Дејановићева ученица Лана Милутиновић је недавно освојила треће место на међународном еко-конкурсу “Природа – наш заједнички дом”, који су расписали Удружење “Плант” из Ниша, као партнер из Србије и Дирекција парка природе “Витоша” из Софије, као партнер из Бугарске. Такође, Лана је освојила друго место на међународном конкурсу “Свако дете је једнако важно”, који је расписао Центар за развој образовања и културе из Бруса.

Учитељ Миомир Дејановић МиДеј са својом ученицом Емилијом Димић

Веома се поносим и својим ученицима из претходних генерација који су освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима, чиме смо значајно допринели промоцији ОШ “Светозар Марковић” и родног града Врања – истиче учитељ МиДеј.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com