Вести

Врањски учитељ Миомир Дејановић награђен на Међународном београдском сајму књига

Миомир МиДеј Дејановић, учитељ у врањској ОШ “Светозар Марковић”, освојио је 2. место на наградном конкурсу “Инклузија у савременом образовању”. Конкурс је расписала издавачка кућа Бигз школство за све учитеље и наставнике који раде у основним школама на територији Републике Србије. Циљ конкурса је био да се унапреди инклузивна настава у Србији и да се истакну примери добре праксе. Организатори кажу да је на конкурс пристигло више стотина припрема и наставних материјала за ученике који наставу прате по ИОП-у, да је стручни жири оценио све радове и да је одабрао најбоље.

О инклузији се много прича, али је врло мало конкретних упутстава и материјала за учитеље и наставнике који раде са ученицима по Индивидуалном образовном плану (ИОП-у). Ја сам израдио стриповни материјал и понудио један од могућих приступа у раду са децом из осетљивих група. Верујем да сам тиме, заједно са осталим учесницима Бигз-овог конкурса, чији су радови одабрани за објављивање у зборнику најбољих примера, бар мало допринео да инклузија не буде само пуста илузија”, за „Таблу“ каже награђени учитељ Дејановић.

Учитељу Миомиру Дејановићу су диплома и награда у виду стручне литературе и Монтесори едукативних дидактичких игара, уручене на 65. Међународном београдском сајму књига.

Његов награђени рад ће бити објављен међу посебно креативним, иновативним и оригиналним радовима у зборнику под називом “Најбољих 50 примера добре праксе”.
МиДеј своје активности бележи на сајту www.cedejan.com

Профил
Миомир МиДеј Дејановић је 27 година учитељ у врањској ОШ „Светозар Марковић“. Пише за децу и одрасле, израђује кратке образовне филмове, црта едукативне стрипове и илустрације и примењује их као наставна средства у раду са ђацима. Добитник је признања за развој и популаризацију балканског стрипа 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. и 2022. године. Проглашен је за једног од најбољих едукатора Србије. Од новчаног дела награде је штампао збирку дечјих и својих едукативних стрипова под насловом „Да ти нацртам!“. Носилац је признања/титуле Најбољи наставник бивше Југославије. Његова богата радна биографија се налази у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету. Својом свестраношћу и особеним приступом настави, учитељ Миомир Дејановић је привукао пажњу шире јавности, па су о његовом раду са ученицима писали многи листови, а снимљено је и неколико телевизијских прилога за Радио телевизију Србије. Представљен је на званичном сајту града Врања, у категорији Најбоље из Врања и на сајту председника Републике Србије, у категорији Најбоље из Србије. Добитник је и специјалног признања “Свети Сава”, за иновације у области образовања. Образовно-васпитни рад учитеља Миомира Дејановића недавно је представљен у међународном часопису К12 Дигест, који се фокусира на сектор школског образовања широм света и објављује проницљиве и инспиративне приче, идеје, ставове и најбоље примере школске праксе. Ученици учитеља Миомира Дејановића су освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима. Рецензент је радне свеске и уџбеника Свет око нас за 1. разред основне школе, који су акредитовани од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com