Вести

Врањски учитељ Миомир Дејановић рецензент акредитованих уџбеника

Миомир МиДеј Дејановић, учитељ у врањској ОШ “Светозар Марковић” радио је рецензију радне свеске и уџбеника Свет око нас за 1. разред основне школе. Овај уџбенички комплет је одобрен за употребу у настави, акредитован је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Испуњава ме чињеница да сам учествовао у стварању уџбеника из којих ће малишани широм Србије стицати прва сазнања о чудесном свету који нас окружује. Такође, задовољство ми је што сам при изради књига сарађивао са људима који другачије мишљење не гуше и не кажњавају, већ га са уважавањем прихватају. Урадили смо квалитетне уџбенике, који подстичу дечје могућности и интересовања, па могу поносно истаћи да сам своје знање и лично искуство ставио у службу богаћења и унапређења српског школства. Давно сам схватио да истинска реформа образовно-васпитног система не креће из кабинета министра просвете, нити из канцеларија директора школа, већ она започиње у учионицама и њу свакодневно врше они учитељи који имају увек свеже идеје и оригиналан приступ настави – за „Таблу“ каже учитељ Миомир МиДеј Дејановић.
Ауторка радне свеске Потрага за знањем и уџбеника Свет око нас за 1. разред основне школе је проф. др Биљана Требјешанин, а издавач је Дата Статус из Београда.

ПРОФИЛ:
Миомир МиДеј Дејановић је 27 година учитељ у врањској ОШ „Светозар Марковић“.
Пише за децу и одрасле, израђује кратке образовне филмове, црта едукативне стрипове и илустрације и примењује их као наставна средства у раду са ђацима.
Добитник је признања за развој и популаризацију балканског стрипа 2017, 2018, 2019, 2020. и 2021. године.
Проглашен је за једног од најбољих едукатора Србије. Од новчаног дела награде је штампао збирку дечјих и својих едукативних стрипова под насловом „Да ти нацртам!“.
Носилац је признања/титуле Најбољи наставник бивше Југославије.
Његова богата радна биографија се налази у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету.
Својом свестраношћу и особеним приступом настави, учитељ Миомир Дејановић је привукао пажњу шире јавности, па су о његовом раду са ученицима писали многи листови, а снимљено је и неколико телевизијских прилога за Радио телевизију Србије.
Представљен је на званичном сајту града Врања, у категорији Најбоље из Врања и на сајту председника Републике Србије, у категорији Најбоље из Србије.
Добитник је и специјалног признања “Свети Сава”, за иновације у области образовања. Образовно-васпитни рад учитеља Миомира Дејановића недавно је представљен у међународном часопису К12 Дигест, који се фокусира на сектор школског образовања широм света и објављује проницљиве и инспиративне приче, идеје, ставове и најбоље примере школске праксе.
Ученици учитеља Миомира Дејановића су освојили бројна прва места на републичким и међународним надметањима.
Рецензент је радне свеске и уџбеника Свет око нас за 1. разред основне школе, који су акредитовани од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
МиДеј своје активности бележи на сајту који можете погледати ОВДЕ: https://www.cedejan.com

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com