Вести

ЗДРАВА ХРАНА СВАКОГ ДАНА

Због недовољно развијене свести ученика о важности здраве и правилне исхране, учитељице из ОШ „Алекса Шантић“ одлучиле су се да ове недеље ученицима из продуженог боравка укажу на важност састојака који се налазе у намирницима, као и на њихов значај за живот, раст и развој.

У оквиру тематске наставе кроз различите активности (теоријске и практичне радионице) ученици су усмерени ка основама здравог живљења. Ученицима је најпре на занимљив начин уз помоћ презентације одржано предавање о здравој исхрани, правилном уносу намирница, о значају свакодневног уноса разноврсних намирница, као и последицама неправилне исхране.

Након одржаних предавања уследио је низ различитих радионица. Ученици су састављали јеловник за један дан, цртали здрав ручак на тањиру и пирамиду исхране. Гледали су филм о правилном узгајању намирница и припремању хране. Имали су задатак да заједно са својим родитељима направе лимунаду и да од воћа и поврћа креативно аранжирају здраву ужину на тањиру. Решавали су забавне текстуалне математичке задатке и учили песме на дату тему. На крају недеље, проверили смо шта су научили кроз мали квиз знања.

Недеља је протекла уз прелепе дечије осмехе и дивне утиске. Занимљиве активности омогућиле су ученицима да проведу квалитетно време у учењу и игри.

Миланка Тосуновић, учитељица
ОШ „Алекса Шантић“ Калуђерица, Београд, Србија